Her finder du information om vores priser, gode råd, nyttige links og ikke mindst viden om lovgivning på området. Klik blot på en af bjælkerne herunder for at se mere.
Bygningsreglementet indeholder de juridisk bindende krav, der stilles til byggeriet samt vejledende tegninger og kommentarer dertil forudsat at Lokalplan eller byplanvedtægt ikke har fastsat andre bestemmelser – i givet fald har disse forrang. Der kan også være tinglyst deklarationer eller servitutter for den enkelte grund som skal følges.
Nu foregår ansøgning om byggetilladelse online. Fra den 1. december 2014 har anøgninger skullet ske via borger.dk. Man kan få hjælp via Kommunens Borgerservice hvis man har problemer.
Bebyggelsens størrelse og omfang
Det er bebyggelsesprocenten, der er afgørende for, hvor mange m2 der kan bygges på den enkelte grund. Denne findes ved at gange det samlede etageareal med 100 og dividere med grundens areal. Der findes et bilag 1 i bygningsreglementet der gennemgår reglerne for beregning af arealerne.
Ved nye parcelhus bebyggelser vil der oftes være en bebyggelsesprocent på 25-30 % og ved tæt/lav en bebyggelsesprocent på 40%.
I sommerhusområder er der normalt en bebyggelsesprocent på 15 % – men andre forekommer jvf de lokale bestemmelser.
Uden byggetilladelse og anmeldelse kan følgende udføres :
Med byggetilladelse kan følgende udføres:
En byggetilladelse skal være skriftlig. Der kan stilles krav om at kommunalbestyrelsen skal have besked, når forskellige stadier af byggeriet udføres – f.eks. kloak - samt færdigmelding. Er byggearbejdet ikke påbegyndt inden 1 år bortfalder byggetilladelsen.
Der kan stilles krav om at der sker lydmålinger jvf SBi-anvisning 217 – bygningsakustiske målinger. For bygninger der opføres som lavenergibygninger 2015 eller bygningsklasse 2020 stilles krav om dokumentation af klimaskærmens lufttæthed ved prøvning. Endvidere kræves dokumentation for de bærende konstruktioner (dog ikke småbygninger op til 50 m2) og ved ved visse bygninger skal der foreligge systemtests for de brandtekniske anlæg inden ibrugtagning.
Med anmeldelse kan følgende udføres :
Garager, carporte, udhuse, drivhuse og lign. mindre bygninger på terræn i én etage samt om og tilbygninger af disse når det samlede areal er over 50 m2 skal der indsendes ansøgning til kommunalbestyrelsen. Efter 2 uger og 2 postdage kan byggeriet iværksættes såfremt man ikke hører noget.
Dispensationer kan i visse situationer komme på tale :
For mindre bygninger og fritliggende enfamilieshuse gælder at der for projekter der er i strid med bestemmelser i byggeloven, bygningsreglementet, servitutter og andre forskrifter skal indsendes oplysning herom med begrundet ansøgning om de nødvendige dispensationer og tilladelser.
I enkelte tilfælde kan der forlanges attestering af en landinspektør vedrørende grundens størrelse eller afsætning af byggeriet.
Generelle afstandskrav :
Al bebyggelse skal normalt placeres mindst 2,5 m fra naboskel – i sommerhusområder 5,0 m fra skel.
Den samlede længde af bygninger i skel eller nærmere skel end 2,5 m må ikke være over 12 meter. Udhæng på op til 50 cm i hver ende af en bygning medregnes ikke i denne længde.
Bygningers højde i skel eller nærmere skel på må ikke være højere end 2,5 m.
Faste priser |
Kr. ekskl. moms |
Skitseprojekt villa < 200 m2 inkl. intromøder, sparring og 3D tegning afhængig af omfang og kompleksitet. |
9.500 – 25.000 |
Skitseprojekt villa > 200 m2 inkl. intromøder, sparring og 3D tegning afhængig af omfang og kompleksitet . |
25.000 – 39.000 |
Myndighedsprojekt baseret på skitseprojekt excl. varmetabsberegning og statiske/konstruktive beregninger. | fra 5.500 |
Køberrådgivning villa / lejlighed. | fra 2.800 |
Privat arkitektarbejde / indretningsopgaver på time basis. Fx garage/carport, badeværelse, køkken, udhus, renovering, sparring mm. |
Indhent tilbud |
Erhvervsprojekt tilbygning, ombygning, renovering | Efter tilbud |
Erhverv arkitektarbejde pr time (alm – senior)Erhverv arkitektarbejde pr time (alm – senior) | 695 – 995 |
Erhverv Developer Executive – Projektudvikling, Porteføljeudvikling & Optimering pr time. Tilbud udarbejdes gerne for konkret opgave |
1175 |
Boligudlejning - når det skal være nemt!
Hvis du påtænker at udleje din bolig anbefaler vi CASA-RESIDENCE.
Green Building Council (DK-GBC) er en non-profit medlemsorganisation, der arbejder for at udbrede bæredygtighed i byggebranchen. DK-GBC certificerer bæredygtigt byggeri og uddanner konsulenter og auditorer i DGNB certificeringsstandarden.
Læs mere...
CradlePeople bringer ildsjæle, virksomheder og uddannelser sammen, for at fremme et samfund uden affald. Vores livsstil skal have et positivt fodaftryk på miljøet.
På den måde adskiller vi os fra andre miljøorganisationer. Ofte taler vi om at reducere og minimere vores fodaftryk på planeten. Vi vil bygge en samfundsmodel, hvor miljø, biodiversitet, økonomi og sociale værdier bliver vægtet som helhed. Vi kæmper for bæredygtig design og tror på en bevægelse, der kan bringe den nødvendige forandring med sig.
Her finder du offentlig uvildig information om køb og salg af fast ejendom. Vi har også data om ejendomme fra de store offentlige registre samt ejendomsdatarapporten.
Information til dig, der vil købe, sælge eller ejer bolig.
På Byggevareinfo.dk finder du information om byggevarer samt om CE-mærkning og markedsovervågningen af byggevarer.
Du kan stille spørgsmål ang. byggevarer og den tilhørende lovgivning og få svar indenfor 24 timer.
Har du mistanke om en ulovlig byggevare kan du anmelde det.
Formålet med ledningsejerregistret (LER) er at reducere antallet af graveskader på de forsyningsledninger, som er gravet ned i jorden og havbunden.
LER gør det lettere for entreprenører og andre graveaktører at undersøge et graveområde og skaffe oplysninger om ledninger, inden de sætter et gravearbejde i gang. På den måde er LER med til at reducere risikoen for graveskader på forsyningsledninger og er derved også med til at forbedre samfundets forsyningssikkerhed. LER har været i drift siden 2005 og er funderet i Lov om registrering af ledningsejere.
OIS er en statslig database der samler en række oplysninger vedrørende ejendomme i Danmark. Oplysningerne stammer fra en række landsregistre der ejes og vedligeholdes af kommunerne, regionerne og staten.
OIS har to formål:
- at give ejere af fast ejendom gratis online adgang til egne data
- at sikre erhvervslivet let adgang til digitale ejendomsdata
Gode råd til byggeprocessen. Erhvervs- og Byggestyrelsens "Bedste Praksis-manual om totaløkonomi".
Forskel på fredning og bevaringsværdig er at en fredning gælder hele bygningen ude som inde, mens en udpegning som bevaringsværdig alene gælder bygningens ydre.
Til -og ombygning
Nye tagboliger
Nyt køkken/bad
Isolering
Renoveringer
Haver & pladser
Rådgivning ved køb og salg
Innovation is not just about where we are going – it is also about where we have come from and what we have learned along the way
Tlf.: +45 28700728
Beeck-Arkitekter - Roskildevej 122 - 3600 Frederikssund - Tlf.: +45 28 700 728 - Email: info@beeck-arkitekter.dk
© 2024 Beeck-Architects. Alle rettigheder forbeholdes. Login.